1. Wat is stoelverhuur?

Stoelverhuur is het verhuren van een stoel aan een huurder (ZZP’er). Stoelverhuur kan toegepast worden in een diversiteit aan branches. Denk hierbij aan kapsalons, massagesalons, pedicures, schoonheidssalons en nog veel meer!

Wat is stoelverhuur?

2. Wat zijn de kosten van stoelverhuur?

De tarieven van stoelverhuur lopen heel erg uiteen. Dit is afhankelijk van de locatie en het pand. In grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam liggen de tarieven doorgaans hoger. Het gemiddelde tarief voor stoelverhuur bedraagt €65,- per dag.  

3. Heb je een contract nodig voor stoelverhuur?

Het is bij stoelverhuur niet alleen aan te raden, maar tevens verplicht om een rechtsgeldig contract te hebben. Hierbij is het belangrijk voor beide partijen dat er geen sprake is van schijnzelfstandigheid. Dit betekent namelijk een groot risico voor de verhuurder. De mogelijkheid bestaat dat er bij een geschil de rechter het contract zal zien als een arbeidscontract. Dan ben je als verhuurder dus aansprakelijk voor ontslagbescherming en sociale verplichtingen zoals minimumloon, vrij dagen en pensioen. Dit alles kun je voorkomen door een gedegen contract op te stellen. Contracten en overeenkomsten vindt u hier.

Contract voor stoelverhuur

4. Wat zijn de voordelen van stoelverhuur?

Het grote voordeel voor de verhuurder met stoelverhuur is dat u geen personeelskosten heeft, maar wel zelfstandige werknemers. Tevens ben je als stoelverhuurder niet meer verplicht om loon door te betalen bij ziekte of vakantiedagen.

Het grootste voordeel van stoelverhuur voor de huurder is de beschikking over een pand zonder de reguliere kosten. Daarnaast kunnen de klanten worden ontvangen in een professionele omgeving.

5. Wat zijn de nadelen van stoelverhuur?

Er kleven uiteraard ook nadelen aan stoelverhuur. Deze kunnen echter worden voorkomen door afspraken te maken en deze op te nemen in het contact. Een voorbeeld van een nadeel van stoelverhuur is dat medewerkers van invloed kunnen zijn op het imago van de salon. Het is lastig om de stoelhuurder iets te verplichten. Dit is namelijk geen ‘’echte’’ medewerker maar een ZZP’er. Het is daarom raadzaam om stoelhuurders te kiezen die het bedrijf versterken en binnen de bedrijfscultuur passen.

Wilt u op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen omtrent stoelverhuur volg ons dan op Facebook of Instagram.