Voordelen en nadelen van stoelverhuur

In dit artikel wordt ingegaan op de voordelen én de nadelen van stoelverhuur zodat u de juiste keuze kunt maken.

Voordelen verhuurder

Stoelverhuur biedt een groot aantal voordelen. Als verhuurder heeft u bijvoorbeeld niet de personeelskosten, maar wel zelfstandige medewerkers. Daarnaast kunt u als stoelverhuurder voorwaarden opstellen die voor u aantrekkelijk zijn. De klanten die naar het pand komen zijn immers uw klanten en de huurders zijn op zoek naar een pand. Bij personeel in loondienst bent u als werkgever verplicht om loon door te betalen bij ziekte of vakanties, bij stoelverhuur is dit niet van toepassing.

Voordelen huurder

Voor de huurder zijn er uiteraard ook voordelen. Als huurder dien je niet te beschikken over een pand, dat scheelt weer in de kosten en zorgt voor minder risico’s. Een ander groot voordeel is dat u als huurder de klanten kunt ontvangen in een professionele werkomgeving, dus niet meer thuis.

Nadelen stoelverhuur

Stoelverhuur biedt niet alleen voordelen, ook zijn er een aantal nadelen verbonden aan de verhuur van stoelen. Deze nadelen kunnen echter door goede afspraken vermeden worden.

Een nadeel wat zich voor kan doen is dat de medewerkers die werkzaam zijn een invloed hebben op het imago van de salon. Dit kan dus zowel in positieve als negatieve zin zijn. Hierover kunnen uiteraard afspraken gemaakt worden omtrent kleding, werktijden en communicatie met klanten. Een eenvoudige oplossing is mensen te zoeken die passen bij het imago van de salon. Het nadeel van ZZP’ers dus de huurders is dat deze lastig iets te verplichten is. Het is dus lastiger om controle te houden over de ZZP’ers dan ‘’eigen’’ personeel. Het is daarom verstandig om iemand te zoeken die het bedrijfsplan versterkt. Dit kan dus ook iemand uit een andere branche zijn die aanvullende dienstverlening levert zoals een nagelstyliste bij een kapsalon.

Kortom de voordelen van stoelverhuur steken met kop en schouders uit boven de nadelen. De nadelen kunnen namelijk eenvoudig (door goede afspraken) worden voorkomen. Wilt u ook van de voordelen profiteren plaats dan nu uw stoel hier.