De meest gestelde vraag: Waarom stoelverhuur? Als beginnende kapper kan het starten van een eigen salon een overweldigende en kostbare onderneming lijken. Er zijn veel factoren om rekening mee te houden, waaronder huur, apparatuur, personeel en marketing. Een alternatieve optie is het huren van een kappersstoel in een bestaande salon ook wel stoelverhuur kapper genoemd. Hieronder vind je vijf redenen waarom stoelverhuur de ideale keuze kan zijn voor beginnende kappers.

1. Lagere opstartkosten

Een van de grootste voordelen van het huren van een kappersstoel is dat de opstartkosten veel lager zijn dan bij het starten van een eigen salon. Je hoeft geen huur te betalen voor een volledige salonruimte en je hebt geen grote investeringen nodig in apparatuur of meubels. In plaats daarvan betaal je alleen een huurbedrag voor de stoel en heb je toegang tot alle faciliteiten van de salon.

Waarom stoelverhuur een goede keuze is

2. Flexibiliteit

Wanneer je een stoel huurt, heb je meer flexibiliteit dan wanneer je een eigen salon hebt. Je kunt bijvoorbeeld zelf bepalen wanneer je werkt en hoeveel klanten je behandelt. Bovendien kun je gemakkelijk van locatie wisselen als dat nodig is, bijvoorbeeld als je verhuist of als je in een andere stad meer klanten wilt bereiken.

3. Meer focus op je vaardigheden

Als beginnende kapper kan het moeilijk zijn om alle aspecten van het runnen van een eigen salon onder de knie te krijgen. Door een stoel te huren, hoef je je minder zorgen te maken over administratieve taken en kun je je meer concentreren op het perfectioneren van je vaardigheden. Bovendien kun je leren van de ervaringen van de andere kappers in de salon.

Waarom stoelverhuur de beste keuze is? Het is een win-win situatie voor beide partijen

4. Lager risico

Het huren van een kappersstoel brengt over het algemeen minder financieel risico met zich mee dan het starten van een eigen salon. Het is bijvoorbeeld niet nodig op een langlopend huurcontract aan te gaan of te investeren in dure apparatuur en meubels.

5. Meer mogelijkheden voor samenwerking

Als je een kappersstoel huurt in een salon, heb je mogelijkheden om samen te werken met andere kappers. Je kunt bijvoorbeeld diensten bundelen om een breder publiek aan te trekken, of je kunt van elkaar leren en elkaar ondersteunen in het runnen van je bedrijf. Dit kan ook leiden tot nieuwe zakelijke mogelijkheden en samenwerkingen in de toekomst.

Waarom stoelverhuur

5. conclusie – waarom stoelverhuur?

Als beginnende kapper kan het huren van een kappersstoel in een bestaande salon een aantrekkelijk alternatief zijn voor het starten van een eigen salon. Door lagere opstartkosten, meer flexibiliteit en meer focus op je vaardigheden, kun je je concentreren op het opbouwen van je klantenbestand en het verbeteren van je vaardigheden.

Bent u niet zeker of stoelverhuur iets voor u is (zowel als huurder of als verhuurder) reserveer dan een workshop zodat u alles komt te weten over dit onderwerp.

Wilt u op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen omtrent stoelverhuur volg ons dan op Facebook of Instagram.